| ID | 103 |
|---|---|
| Nomi | Ovqatlanish va salomatlik. Bemorlarni parhez ovqatlantirishning gigiyenik asoslari. |
| Mazmuni | 1. Ovqatlanishning salomatlik omili ekanligi Ovqatlanishning ijtimoiy-gigiyenik muammo ekanligi. Aholi salomatligi uchun ovqatlanishning ahamiyati. Oqilona ovqatlanish tushunchasi va unga bo‘lgan gigiyenik talablar, ovqatlanishning fiziologik me’yorlari. 2. Asosiy oziq moddalarning manbalari va iste’molning gigiyenik me’yorlari. Alimentar kasalliklar haqida tushuncha, ularning tasnifi. Aholi ovqatlanishida ekologik muammolar. 3. Ovqatdan zaharlanishlar va ularning tasnifi. Ovqatdan zaharlanishning muhim shakllarini kelib chiqishini oldini olish. 4. Bemorlarning ovqatlanishini tashkil qilish va uning gigiyenik nazorati. Bemorlarning parxez ovqatlantirishning gigiyenik asoslari. 5. YUz-jag‘ kasalliklari bemorlarini parhezli ovqatlantirishning gigiyenik asoslari |
| Soati | 2 |
| Fan dasturi nomi | GIGIYENA. TIBBIY EKOLOGIYA |
| Position | 3 |